Kedves Testvérem!

Május 24.-én Budapesten özönvízszerû esõ árasztott el bennünket! A csatornák vasfedelét felnyomta a bennük feltornyosult víz mennyiségének ereje.
Az amúgy is már régebb óta beázott tetõnk is megadta magát. Az épületen belül is kívül is mindenütt csak víz volt! Nagyon elkeseredtem, mert most honnan-mibõl javítsunk?!
Kesergéseim és az Úrral való «panasz-óra» után. Ma reggeli csendességemben az Úr válasza:

– Adtam-e neked válólevelet? Ha igen mutasd meg! Van-e valami, ami Nekem lehetetlen? Olyan rövid az én kezem, hogy meg nem cselekedhetem? (v.ö. az Ézsaiás 50.fejezetével)
Elszégyelltem magamat, mert valóban alt=”Tető renoválás” />, az Úr gyermeke vagyok, nem taszított el magától. Ennyire kicsi a hitem? Nem hinném el, hogy az Úrnak semmi sem lehetetlen?
Mikor lélekben megerõsödtem, megjelent egy régi barátunk és elmondta, hogy õ nem tudja tovább hordozni azt a terhet, hogy tartozik a Missziónak. Szeretné ezt a tartozását ledolgozni. Elmeséltem neki, hogy beázunk. – Õ megvizsgálta és azt mondta «megcsináljuk». Másnap kijött a szakembereivel és gondterhelten közölte velem, hogy hatszorosa a bajnak, mint amit õ gondolt. Az egész épület tetõszerkezetét meg kell emelni 5 cm. 10 darab tetõtéri ablakokat 8 cm-rel kell feljebb emelni és hiányoznak az u.n. ellenlécelés. Mindez egy 2 emeletes épületnek.
De igazi hívõ ember lévén azt mondta, hogy «Olyan régóta tartozom már Nektek Erzsébet, hogy megcsinálom Nektek ingyen, csak az anyag költséget fizessétek ki!»
Hát, ilyen csodálatos és kegyelmes a mi Urunk! Alkalmas idõben és megfelelõ módon mindig kinyújtja védõ szeretõ karjait!
Te se félj, Testvérem! Téged is megsegít, kihozz ’Egyiptomból’ meggyógyít és megáld. Add Testvéreket melléd és add imaharcosokat! Nem vagy egyedül.
Én is hálás vagyok, hogy sok év után «megtaláltam a vízre tett kenyeremet»! Tanulnunk kell még, hogy magunkat teljesen az Úr kegyelmére bízzuk. Nem rövid az Õ karja, hogy meg ne segítene.
Én most már csak azért imádkozom, hogy az anyagköltségre adjon az Úr olyan testvéreket, akik készek ennek az áldozatnak a vállalására.
Jó az Úr és szeret Téged! Ebben bízz és így imádkozzunk: «Urunk, segíts emlékeznünk parancsolatodra! “Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként! És bocsásd meg bûneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezõnek…” Ámen. (Lk 11,2-4)

Nagy Erzsébet

Tetö renoválásTetö reboválás 2
Tetö

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • ipő

    ipőpőpi