Norbert Lieth Magyarországon

Az Éjféli Kiáltás Misszió és a Magyarországi Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezete szervezésében, Székesfehérváron egy közös alkalom keretében, vendégül láthattuk Norbert Lieth testvérünket, a svájci Éjféli Kiáltás Misszió vezetõ lelkészét, 2017 május 12-én.
A Székesfehérvári Gyülekezet nagy szeretettel fogadott bennünket szép imaházukban, amelyben összejöhettünk ezen alkalomból. A jelenlévőket először Simon István lelkipásztor köszöntötte a gyülekezet nevében és hálát adott az Úrnak azért, hogy az Ige mellett együtt lehetünk, és külön köszönetet mondott Norbert testvérnek, hogy elfogadta a gyülekezet meghívását. Ezt követően a magyarországi Éjféli Kiáltás Misszió elnöke, Nagy Erzsébet köszöntötte pár mondatban a gyülekezetet. Nagy Erzsébet elmondta, hogy mindannyian, akiket Krisztus az Õ követésére elhívott, misszionáriusok vagyunk. Feladatunk, hogy ezekben a nehéz időkben, amikor a keresztyének üldözése egyre több helyen a világban naponta szedi áldozatait, hirdessük az örömhírt bátor szívvel. Keressük meg Isten Igéjével a periférián élőket, az éhezőket és a szomjazókat és bőséggel szórjuk az Ige magvait, Isten dicsőségére.
A köszöntések után, Beleznai Áron lépet előre, aki tolmácsként végez áldott szolgálatot Missziónk számára, már évek óta. Ez alkalommal néhány igei gondolattal átszőtt dicsőítésre hívta a gyülekezetet, megalapozva ezzel a helyi dicsőítő csapat szolgálatát.
A dicsőítést és a közös imádkozást követte Norbert Lieth igei szolgálata, amely Máté evangéliumát fogta át. Kiemelt üzenete a prédikációnak, a Krisztus által elhívott ember identitás harca volt, az a fejlődés, amelyen Isten vezetésével minden keresztyén embernek végig kell mennie, függetlenül a származástól, a nemzetiségtől. Az Úr Jézus Krisztus elhívása mindenkinek szól, nem a büneink mértékétől vagy az előző életünktől függő. Az Úr nem azt nézi, kik vagyunk, hanem arra tekint, hogyan tud bennünket használni azok megmentésében, akik szükségben élnek. Jézus Krisztus elhívása az életünkben teljes hátraarc annak kik voltunk és annak, ahogyan éltünk. Isten ígéretei nem csak az Õ kiválasztott népének szólnak, hanem minden embernek a földön.
A szolgálatot követően, a gyülekezet tagjai által szeretetvendégségben részesülhettek az egybegyűltek, és finom étel mellett beszélgethettek egymással a Testvérek. Köszönjük, hogy együtt lehettünk az Ige mellett és lelkiekben gazdagodva térhettünk haza. Isten áldását kívánjuk a vendéglátó gyülekezetre.

Itt hallható az igeszolgálat hanganyaga

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • ipő

    ipőpőpi