Izraeli utazás 2018 tavasz

Izrael 70 éves: Ünnepeljünk együtt Izraelben!

Izraeli zarándokút: 2018 március 12-20.


RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap: hétfő, március 12.

Megérkezés Tel Aviv-i repülõtérre, innen utunk tovább vezet Jeruzsálembe!
vacsora.
Szállás Jeruzsálemben.

2. nap: kedd, március 13.

Reggeli után bemegyünk Jeruzsálembe az Olajfák hegyére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Szent városra – innen lesétálunk a „Jézus sírt” Kápolnához (nevezik még a Könnyek Kápolnájának is) majd utunk az Olajfák-hegyi zsidó temetõje mellet elhaladva a Gecsemáné kertbe vezet; tovább sétálunk a Bethesda-tavához és végig a Via Dolorosán, a szenvedések útján! Felkeressük a Sírkert-templomot; ebédszünet az óvárosban, majd meglátogatjuk a Kert-sír zarándok helyet.- Úrvacsora)
Szállás Jeruzsálemben.

3. nap: szerda, március 14.

Dávid városának meglátogatása a és a Siloám-tava; átmegyünk az ókori vizesalagúton Ezékiás-alagúton. az Ophel-hez (archeológiai park) és a Siratófalhoz, körbejárjuk a zsidó negyedet! Innen felsétálunk a Sion-hegyre, az Utolsó Vacsora helyszínére, a Felházához, majd a Kakaskukorékolás templomához. A hagyomány szerint itt volt Kajafás fõpap palotája! Jézus tárgyalásának színhelye.
Szállás Jeruzsálemben.

4. nap: csütörtök, március 15.

Látogatás a Templom-hegyre! Séta a jeruzsálemi óváros falán. Innen utazás a Heródeumhoz, a palota és Heródes sírhelyének a meglátogatása, láthatjuk a Betlehembõl induló vízvezeték-rendszert, amely a 2. Templom idejébõl származik!
Betlehemben ha lehetséges a Születés barlangját meglátogatjuk, majd a Pásztorok mezejét!
Szállás Jeruzsálemben.

5. nap: péntek, március 16.

Utazás Haifára; Jeruzsálemi úton haladva eljutunk a Pálmák városába, ellátogatunk a Megkísértés hegyéhez Jerikóban! Ezen az útvonalon haladunk majd Kumránhoz, ahol az Ézsaiás-tekercseket megtalálták! Fürdés a Holt-tengerben! Kasr AlYahud bemerítőhely meglátogatása, amely Keresztelő János eredeti keresztelõhelye! Innen: A Jordán- és Jezréel völgyeken át utazunk Haifára.
Szállás Haifán.

6. nap: szombat, március 17.

Utazás a Genezáreti-tóhoz: a Boldogmondások hegyérõl átmegyünk Tabgha-ba a Kenyérszaporítás templomához; Kapernaum meglátogatása, Péter háza; hajózunk a Genezáreti-tavon és Péter halat ebédelünk; végül vásárlási lehetőség egy kibuc-piacon, izraeli termékek pl. datolya, stb.
Szállás Haifán.

7. nap: vasárnap, március 18.

Utazás a Tábor-hegyhez (Jézus színeváltozásának helye) – ide a kanyargós úton taxival megyünk fel! Tovább megyünk Názáretbe a Letaszítás hegyéhez és belátogatunk Názáretbe; visszaút a Karmel-hegyen át, itt Muchraka, Illés áldozati oltárának helye, megtekintése! Az eljövendõ nagy csata az Armagedon lehetséges színterének helyszíne.
Szállás Haifán.

8. nap: hétfő, március 19.

Utazunk az északi országhatár mentén- látva a mai Izrael fantasztikus tájait, határait. A Dán forrás meglátogatása, majd folytatjuk utunkat a Banias forrás felé, megnézzük a Jézus korabeli bibliai Cézárea Filippi-t; felmegyünk a Golán-fennsíkra, És végezetül Izrael híres Carmeli borpince-látogatását is útba ejtjük; visszaút Haifára a Golán hegycsúcsain keresztül.
Szállás Haifán.

9. nap: kedd, március 20.

Búcsú Izraeltől. Utazás a reptérre.
Lahitraot. Jövőre ugyanitt!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2018-ösz

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldönk az itt megadott email fiókjába.

2018 tavaszi Szentföldi utazás fotói