Bibliai tanulmányút a Szentföldön!

2019 július 14-21.

Részletes program

1.nap – vasárnap

Ezen a szép napon indulunk a korai órákban Tel-Avivba, vagy ahogyan sokan ismerik Jaffa, Joppé felé. Neve már a Bibliából is ismerős, amit Noé harmadik fiáról, Jáfetről kapott. Már Salamon király idejében is kikötőváros volt. Innen kerültek a szép cédrus-fák a jeruzsálemi templom építéséhez. Péter apostol itt kapta meg álmában azt a kijelentést, hogy az evangéliumot a népek felé is terjeszteni kell. Itt támasztotta fel Péter Tábitát a halálból. Innen menekült Jónás, Isten parancsa ellenére ellenkező irányba és nem Ninivébe, de az Úr utolérte őt. Itt kötött ki Napóleon is az egyiptomiak ellen vívott csatához. Repülőnk kora délutáni órákban landol majd, ahol már várni fognak ránk, hogy Sáron-völgyén keresztül egy másik, de már modern kikötő városba vigyen bennünket: Haifára. Itt kávéval, hideg üdítővel és süteménnyel várnak minket. Majd rövid pihenő után finom, házias vacsorát kapunk. Rövid áhítat után még minden bizonnyal lesznek, akiknek kedvük lesz egy kis sétához, megcsodálva a szép kikötő káprázatos fényeit.

Szállásunk: Haifa (Beth-Shalom).

2.nap – hétfő

Reggeli után végig sétálunk a világhírű perzsa-kert mentén. Ez a szép perzsa függőkert a Bahai vallás egyik központja. Itt van az alapítójuk Baha Ula is eltemetve.  Lesétálunk a német Templomos Kolónia házai mellett. A házaikon még mindig ott vannak a Bibliai idézetek. Ezek a világvégét váró keresztyének, innen akartak Jézussal a felhőkön elragadtatni. A második világháború alatt visszatoloncolták őket Németországba. A bukása után a német állam, mintegy kártérítés gyanánt, Izrael államának adományozta a telepesek házait.

A séta után jól megérdemelt pihenés vár ránk: a mindenkit lenyűgöző haifai strandon. A pihenőhelyek sokaságán kívül, van homokos, kavicsos, pázsitos szakasza is. Számos úszómester, felvigyázó, ügyel a strandolókra, hogy el ne vesszenek a féktelen tengeri hullámokban. A víz hőmérséklete 25-28 fokos (Földközi-tenger). Miután a szállodánkba visszatérünk már vár a szorgalmas kezek munkáinak eredménye: a finom, házias vacsora. Rövid áhítat, beszélgetés, és aki még bírja, ismerkedhet az esti haifai élettel.

Éjszakai szállásunk  Haifa (Beth-Shalom).

3.nap – kedd

Íme, a harmadik nap: Reggeli után indulunk a Genezáreti tóhoz. Meglátogatjuk a Boldogmondások hegyét, majd tovább megyünk buszunkkal Tabgha-hoz, ahol a feltámadott Úr Jézus várta a tanítványait, és ahol parancsot adott arra, hogy vessék ki a hálót a csónak másik oldalán. Ezen a helyen tett Péter vallást arról, hogy mennyire szereti az Urat. Majd Kapernaum – Jézus városa a következő állomásunk, ahová az utunk vezet. Jézus itt támasztotta fel Lázárt, aki már 4 napos halott volt. Itt gyógyította meg a vérfolyásos asszonyt, a százados szolgáját és sokakat tanított. Innen Beth Saida mellett elhaladva  En Gev-be utazunk és ebédelünk. A menü: Péter-hal, ami rendkívül ízletes és finom. De kapunk még levest és a fő étel után egy kis desszertet is.

Jól fog esni a kellemes, szeles időben a csónakázás a Genezáreti tavon. Forró napsütésben jól jön egy kis nyári szellő. Átkelünk a Genezáreti tavon, hogy rövid látogatást tegyünk Gadarában, mai nevén Kursi. Itt űzte ki az Úr Jézus az ördöngösből a démonokat, akik beleszaladtak a tengerbe és megfulladtak.  Ha időnk futja, meglátogatunk egy kibuc-piacot is. Itt aztán kedvünkre válogathatunk a finomabbnál finomabb izraeli termékekből, datolya, fűszerek stb. Igaz az ebéd kiadós volt, de a vacsorát most sem fogjuk kihagyni. Majd hálát adva Istennek ezekért a szép élményekért, boldog megelégedéssel térünk az esti nyugovónkra Haifán.  (Beth-Shalom).

4.nap – szerda

Reggeli után a mai napi úti célunk: Jeruzsálem. Eme sokak által vitatott gyönyörű, hegyre épült város. Magassága 800méterrel a tengerszint felett van. Első pihenőnk: a Jaffa kapunál lesz. Itt találkozik a modern az ó-várossal. Jaffa-kapu az örmény résznél van, akiknek nagy része keresztény. Jaffa kapu falain túl veszi kezdetét a valamikori Jeruzsálem. Jézus korában a város mindössze 1négyzetkilométer volt. Innen elmegyünk az Olajfák-hegyére, ahová a mi Megváltónkat is visszavárjuk.

Fotózás – majd elindulunk a hegyről lefelé azon az úton, ahol az Úr Virág-vasárnap bevonult a városba.

(Lk. 21,37) Lefelé haladva megnézzük a Dominus Flevit kápolnát: (Jézus sírt) majd betekintünk a Gecsemáné kertbe. Ha az időnk engedi, a Sírkertben szeretnénk a napot úrvacsorával zárni. Legyen áldott az Ő neve! Vacsora a szálláshelyünkön EnKeremben, Jeruzsálem elővárosában lesz.

5.nap – csütörtök

Reggeli után ismét Jeruzsálem a célunk: végig a Via Dolorosan, a szenvedések útján, ahol Jézus értünk és helyettünk önként ment a kereszthalálba.  Utunk végén a Szent Sír Bazilikát látogatjuk meg.

Ebédidőnk alatt gondolhatunk az otthon maradt szeretteinkre, rövid bevásárlási lehetőségünk lesz az Ó-város bazárjaiban. Erőt gyűjtve indulunk fel a Sion-hegyére, az utolsó vacsora termébe, de nem hagyjuk ki a Kakaskukorékolás templomát sem, ahol Péter háromszor tagadta meg az Úr Jézust azon a bizonyos éjszakán. Itt láthatjuk majd azt az autentikus helyet is, ahol az Úr Jézust a börtönbe vetették Kajafás házában.

Vacsoránk és az éjszakai szállásunk az EnKerem Hotelben.

6.nap – péntek

Reggeli, majd indulás Haifa felé. Utunk alatt végig a Palesztin területen fogunk haladni. De előbb megtekintjük még az eredeti bemerítő helyet: Kasr AlYahud, Jordániával határos folyót, ahol Keresztelő János bemerítette az Úr Jézust. A Jordán-völgyében még megnézzük a tíz város egyikét:  Decapolist- mai nevén Beth Shean. Pompei után a második legnagyobb «rom-város»! Innen a Gilboa-hegyvonulaton haladunk keresztül Haifa felé. Itt veszítette életét Saul és két fia a Filiszteusok ellen vívott csatában.

Szállásunk és a vacsoránk ma a Beth Shalomban. (Beth-Shalom

7.nap – szombat

Utolsó előtti napunk: az utazásunk előtt még egyszer élvezhetjük a Földközi-tenger hullámait. Magunkkal vihetjük majd a nap meleg sugarait a lelkünkben, hogy feltöltekezve Jézus földi hazájának minden áldásaival, amit az Úr előre elkészített a számunkra. Csomagolás, majd készülődés haza a szeretteinkhez. Vacsora. Szállás: Haifa (Beth-Shalom).

8.nap – vasárnap

Transzfer a repülőtérre Ben Gurion, Tel-Avivba.

Köszönjük, hogy minket választottatok és a Beth-Shalom izraeli csoporttal együtt mondhatjuk: Izrael, egyedülálló és felejthetetlen! Shalom és La Hitraot!

Részvételi díj: 1.150,-EURO
+ (kezelési költség, borravaló, illeték, stb.)+repülőjegy

Szolgáltatásaink:

  • 1 Transzfer a repülőtérre oda és a visszaúton
  • 5 éjszaka Haifán (Beth-Shalom)
  • 2 éjszaka Jeruzsálemben a Hotel EnKeremben
  • Félpanziós ellátás: izraeli reggeli és vacsora (italfogyasztás nélkül) 1 nap ebéd ellátás is!
  • Csónakázás a Genezáreti tavon
  • Izraeli idegenvezetőnk: Fredi Winkler/Ariel Winkler

Az áraink nem tartalmazzák:

  • Személyes kiadások, ital stb.
  • A programon kívüli belépők
  • Borravalókat
  • Kezelési költséget

Illetékeket

Jelentkezés telefonon vagy e-mailben:

Éjféli Kiáltás Misszió, 1135 Budapest Palóc u. 2
Telefon: (+36-1) 35-00-343; Mobil: (+36 30) 63 07 823
E-mail: info@ejfelikialtas.hu; www.ejfelikialtas.hu

FONTOS: Az Éjféli Kiáltás Misszió Bibliatanulmány-út szervezését a haifai Beth Shalom és Palex izraeli utazási irodával együttműködve végzi. Úti célunk a Szentföldre: zarándokút és a Biblia helyszínen való jobb megismerése. Misszió nem önálló utazási iroda, ezzel nem is foglakozik. Célunk a Biblia és annak megismertetése, tanulmányozás és az zsidó kultúra, a zsidó emberek és az ország megismerése, ahol Jézus életét adta értünk!

Jelentkezéskor a teljes összeg befizetése szükséges, a jelentkezés a részvételi díj megfizetésére kötelez. Lemondás esetén ezt az összeget nem áll módunkban visszafizetni. Kivételt képez, ha az izraeli utazási iroda bármilyen okból törli az utat.

 A Beth Shalom által kínált izraeli élmény egyedülálló és felejthetetlen.

Visszavárjuk!

Shalom ve Lehitraot – Viszontlátásra!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2019-nyár

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldönk az itt megadott email fiókjába.

Hasznos oldalak

Izraeli utazás képekben

Izraeli úti filmek
Éjféli Kiáltás Misszió - Jeruzsálemi emberek
Gyere velünk Jeruzsálembe! kereszteny tv
Prev 1 of 2 Next
Prev 1 of 2 Next