Izraeli utazás 2019 tavasz

Bibliai tanulmányút a Szentföldön!

Indulás: 2019, február 24.

1.nap: vasárnap február 24.

Indulás repülővel Tel Aviv-ba, Itt már vár bennünket az izraeli kényelmes klimatizált busz és innen felmegyünk Jeruzsálembe a szállásunkra. Vacsora után kicsomagolás, pihenés, ismerkedés.

2.nap: hétfő február 25.

Városnézés a szent városban, Jeruzsálemben: meglátogatjuk a Sírkertet; majd tovább megyünk a via Dolorosán keresztül Jeruzsálem Ó-városába; az Ó-városban lehetőség nyílik az ebédelésre, pihenésre és vásárlásra (kb 6a perc); mielőtt folytatnánk utunkat a Sion-hegyre, ahol meglátogatjuk az Utolsó Vacsora termét és a Kakaskukorékolás templomát, a hagyomány szerint itt volt Kaifás főpap palotája. Szállás, vacsora: Jeruzsálemben Hotel EnKerem.

3.nap: kedd február 26.

Felmegyünk a Templom-hegyre majd ellátogatunk a Siratófalhoz. Ezt követően Palesztin területen lévő Herodiumba megyünk, Heródes egyik erődítményéhez, ahol a sírja is található. Betlehemben tartunk ebédszünetet. Megtekintjük a Pásztorok mezejét majd áthaladunk Betlehemen  a Születés-barlang temploma mellett.

Szállás: Jeruzsálemben Hotel EnKerem.

  1. nap: szerda február 27.

Felmegyünk az Olajfák hegyére és megtekintjük a csodálatos kilátást a városra. Oda ahová az Úr Jézust is visszavárjuk. Gecsemáné kertet majd ahol Jézus sírt a város felett. Ezt követően elhagyjuk Jeruzsálemet és végig a Jordán-völgyén keresztül Haifá irányába indulunk. Útközben Jerikóba látogatunk,  ahol kötélpályán megyünk fel a Megkísértés-hegyéhez. Folytatjuk utunkat Kasr Al Yahud-ig, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Majd a Jordán mentén a Jezréel-völgyében megyünk Haifába.

Haifában éjszakázunk  és vacsorázunk. (Beth – Shalom keresztény szállodában).

  1. nap: csütörtök február 28.

Reggel megcsodálhatjuk a Libanoni határ mellett fekvő Rosh HaNikra csodálatos barlangrendszerét. Ezután a libanoni határ mentén, a felső-Jordán völgyében elérkezünk Banias-forrásáig, más szóval Cesarea-Filippibe és Izrael egyik természeti csodájához: a Banias vízeséshez. Tovább haladva a Golan fennsíkon Birkat Ram, egy drúz falu  a következő állomás, ahol ebédszünetet tartunk. A Bental hegyen keresztül vezető autóúton haladva élvezhetjük a csodálatos kilátást Szíriára, majd visszautazunk Haifába.

A szállás Haifában lesz.

6.nap: péntek március 1.

Caesarea Marittimába látogatunk majd Názáretbe és a letaszítás hegyére, ahonnan megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a Jezreál völgyére, a bibliai Harmagedon-völgyére. Tovább megyünk Meggidóba, amely fontos város volt abban az időben az izraeli királyoknak is, mint pl. Salamon.

Szállás Haifában (Beth-Shalom).

  1. nap: szombat március 2.

A Genezáreti tó környékén meglátogatjuk a Boldogmondások-hegyét, Tabghát, ahol az Úr Jézus megjelent tanítványainak, Kapernaumot, Beth Seidán keresztül En Gevbe érünk. Itt különleges ebédben lesz részünk: Péter-halat kapunk (az útiköltségben benne van), majd hajóval átkelünk a Genezáreti tavon. Megnézünk egy különleges Kibbutz-piacot, ahol olyan izraeli termékeket vásárolhatunk mint datolya, izraeli füszerek stb.

Szállásunk Haifában lesz (Beth Shalom).

  1. nap: vasárnap március 3.

Szervezés alatt 😊

Március 4

Elhagyjuk a Szentföldet a hajnali órákban!

Transzfer Tel Avivba a Ben Gurion repülőtérre. Hazatérés. Beth Shalom által kínált izraeli élménye egyedülálló és felejthetetlen. Visszavárjuk!

Shalom ve Lehitraot – Viszontlátásra!

Csoport lelki vezetõje: Dr. Mészáros Kálmán – egyháztörténész

FONTOS: Az Éjféli Kiáltás Misszió nem utazási iroda. A bibliatanulmányút szervezését a haifai Beth Shalom (Haifa) végzi.
A zarándokút célja: a Biblia és a Szentföld helyszínének jobb megismerése és tanulmányozása, lelkigyakorlatok, feltöltõdés, kikapcsolódás.

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2019-Tavasz

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldönk az itt megadott email fiókjába.

2018 tavaszi Szentföldi utazás fotói