9 csodajel János evangéliumában

1750 Ft

Norbert Lieth

Kategória:

Leírás

Sok ​szövegrész olyan, mint a kirakós játék, amelyek egy összképet mutatnak Isten üdvtervéről, és kinyilatkoztatják az Ő üdvözítő cselekedeteit.”
Az Újtestamentum Jézus számos csodájáról és jeléről számol be, amelyeket földi élete során tett. Egyedül János apostol számol be könyvében kilencről, de figyelmeztet arra, hogy Jézus még számos más jelet is tett. Meg is adja annak az okát, miért ezt a választékot adja közre – a Szentlélek ihletése által: Minden jel elsősorban azt szolgálja, hogy az embereket meggyőzze, miszerint Jézus Krisztus a Messiás és Isten Fia (Jn 20,31).
Ezenfelül azonban Jézus csodái profetikus jelek is. Úgy, amint az Újtestamentum Jónás próféta történetét Jézus halálának és feltámadásának profetikus jeleként értelmezi (Mt 12,39-40), János evangéliumának csodajelei olyan profetikus üdvtörténeti összefüggésekre utalnak, amelyek könnyen áttekinthetőek. A szerző megérezte ezt, és bámulatos dolgokat fedezett fel. Jelentéktelen események hirtelen új fényben tűnnek fel. A tartalma ennek a rendkívüli könyvnek bizonyítja: A puzzle darabjai csodálatos képpé állnak össze!

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “9 csodajel János evangéliumában”

  • ipő

    ipőpőpi