Bibliai tanulmányút a Szentföldön!

Indulás: 2019, február 24.

1.nap: vasárnap február 24.

Indulás repülővel Tel Aviv-ba. Itt már vár bennünket az izraeli kényelmes klimatizált busz. Innen felmegyünk Jeruzsálembe a szállásunkra. Vacsora után kicsomagolás, pihenés, ismerkedés.

2.nap: hétfő február 25.

Városnézés a szent városban, Jeruzsálemben: meglátogatjuk a Szent Sír bazilikát; Bethesda tavát, majd tovább megyünk a via Dolorosán,  keresztül Jeruzsálem Ó-városába; az Ó-városban lehetőség nyílik az ebédelésre és vásárlásra (kb 60 perc); mielőtt folytatnánk utunkat a Sion-hegyre, ahol meglátogatjuk az Utolsó Vacsora termét és a Kakaskukorékolás templomát, a hagyomány szerint itt volt Kaifás főpap palotája. Szállás, vacsora: Jeruzsálemben Hotel EnKerem.

3.nap: kedd február 26.

Reggeli után Felmegyünk a Templom-hegyre (Mórija hegyére) majd ellátogatunk a Siratófalhoz. Ezt követően Palesztin területen lévő Herodiumba megyünk, Nagy  Heródes egyik erődítményéhez, ahol a sírja is található. Betlehemben tartunk ebédszünetet. Megtekintjük a Pásztorok mezejét, majd áthaladunk Betlehemen  a Születés-barlang temploma mellett.

Szállás: Jeruzsálemben Hotel EnKerem.

4. nap: szerda február 27.

Felmegyünk az Olajfák hegyére és megtekintjük a csodálatos kilátást a városra. Oda ahová az Úr Jézust is visszavárjuk. Ezt követően elhagyjuk Jeruzsálemet és elindulunk Jerikó felé. Megnézzük az eredeti bemerítő helyet, ahol Keresztelő János Jézust megkeresztelte, a helység neve: Kasr Al Yahud. Útközben Jerikóba látogatunk,  ebédszünetet tartunk Jerikóban majd az időjárástól függően fürdés a Holt tengerben. (A Holt tenger északi csücskében.) Folytatjuk utunkat Kasr Al Yahud-ig, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Majd a Jordán mentén a Jezréel-völgyén keresztül megyünk Haifába.

Haifában éjszakázunk  és vacsorázunk. (Beth – Shalom keresztény szállodában).

5. nap: csütörtök február 28.

Reggel útrakelünk és megcsodálhatjuk a Libanoni határ mellett fekvő Rosh HaNikra csodálatos tájait. Ezután a libanoni határ mentén, a felső-Jordán völgyében elérkezünk Banias-forrásáig, más szóval Cesarea-Filippibe – Izrael egyik természeti csodájához: a Banias vízeséshez. Az a hely ahol Jézus is szívesen pihent meg az Őt körülvevő zajtól. Innen indult el Jeruzsálem felé ahol életét adta érettünk. Tovább haladva a Golan fennsíkon Birkat Ram, egy drúz falu  a következő állomás, ahol ebédszünetet tartunk. A Bental hegyen keresztül vezető autóúton haladva élvezhetjük a csodálatos kilátást Szíriára, majd visszautazunk Haifába.

A szállás Haifában lesz.

6.nap: péntek március 1.

Mai napon Illés próféta áldozati oltárát és annak az építésével kapcsolatos  eseményének helyszínét látogatjuk meg. Innen nagyszerű kilátás tárul elénk az elkövetkezendő nagy esemény a Harmagedoni csata helyszínére. Ezt követően a tengerparti Cézarie a következő úti célunk, ahol Pál apostol 2 évet raboskodott. Innen egy fontos városba: Meggidóba látogatunk. Beláthatjuk az egész Harmagedon mezejét. Meggido számos király fontos erődítmény helyszíne volt, így többek között Salamon királynak is.

Szállás Haifában (Beth-Shalom).

7. nap: szombat március 2.

A Genezáreti tó környéke a mai napi programunk. Meglátogatjuk a Boldogmondások-hegyét, Tabghát, ahol az Úr Jézus megjelent tanítványainak, Kapernaumot Jézus városát, folytatva a napi programmunkat Beth Seidán keresztül En Gevbe érünk. Itt különleges ebédben lesz részünk: Péter-halat kapunk (az útiköltségben benne van), majd hajóval átkelünk a Genezáreti tavon. Megnézünk egy különleges Kibbutz-piacot, ahol olyan izraeli termékeket vásárolhatunk mint datolya, izraeli fűszerek stb.

Szállásunk Haifában lesz (Beth Shalom).

8. nap: vasárnap március 3.

Mai napon a keresztények utolsó fellegvárával Akkóval ismerkedünk. Innen tovább Kánába, ahol az Úr Jézus az első csodatétele történt. Majd Názáretbe tartunk, ahol a letaszítás-hegyére látogatunk.

9. nap Március 4 hétfő

Elhagyjuk a Szentföldet a hajnali órákban!

Transzfer Tel Avivba a Ben Gurion repülőtérre. Hazatérés.

Részvételi díj: 1.150,-EURO+ repülõjegy
+ 50,- Euró borravaló (Izraelben kötelezõ, buszsofõr, szálloda,
pincér, egyéb költség)
+ 15.000,-Ft Kezelési költség (illetékek, adminisztrációs költség, stb:

Az árban foglaltak:
• 1 Transzfer oda és visszaút a tel-avivi repülõtérre Izraelben.
• Szállás a Hotel Ramat Rachel Jeruzsálemben, (4 és fél csillagos szálloda), Beth Shalom Haifán
• Hajókázás a Genezáreti tavon
• félpanziós ellátás, bõséges izraeli büféreggeli és vacsora, italfogyasztás nélkül
• A programban szereplõ belépõjegyek
• Idegenvezetõ: Fredi Winkler
• Lelki vezetõ: Mészáros Kálmán és Nagy Erzsébet
Az árban nem szerepelnek:
• Személyes kiadások, italfogyasztás stb.
• Idegenforgalmi adó stb
• Utasbiztosítás

Jelentkezés telefonon vagy e-mailben:

Éjféli Kiáltás Misszió, 1135 Budapest Palóc u. 2
Telefon: (+36-1) 35-00-343; Mobil: (+36 30) 63 07 823
E-mail: info@ejfelikialtas.hu; www.ejfelikialtas.hu

FONTOS: Az Éjféli Kiáltás Misszió Bibliatanulmány-út szervezését a haifai Beth Shalom és Palex izraeli utazási irodával együttműködve végzi. Úti célunk a Szentföldre: zarándokút és a Biblia helyszínen való jobb megismerése. Misszió nem önálló utazási iroda, ezzel nem is foglakozik. Célunk a Biblia és annak megismertetése, tanulmányozás és az zsidó kultúra, a zsidó emberek és az ország megismerése, ahol Jézus életét adta értünk!

Jelentkezéskor a teljes összeg befizetése szükséges, a jelentkezés a részvételi díj megfizetésére kötelez. Lemondás esetén ezt az összeget nem áll módunkban visszafizetni. Kivételt képez, ha az izraeli utazási iroda bármilyen okból törli az utat.

 A Beth Shalom által kínált izraeli élmény egyedülálló és felejthetetlen.

Visszavárjuk!

Shalom ve Lehitraot – Viszontlátásra!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2019-Tavasz

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldönk az itt megadott email fiókjába.

Hasznos oldalak

Izraeli utazás képekben

Izraeli úti filmek
Éjféli Kiáltás Misszió - Jeruzsálemi emberek
Gyere velünk Jeruzsálembe! kereszteny tv
Prev 1 of 2 Next
Prev 1 of 2 Next