Bibliai tanulmányutak a Szentföldön 2022-ben!

 

Bibliai tanulmányút a Szentföldön!

Új időpont

1. Nap. Március 6. vasárnap:

Érkezés Tel Avivba. Innen repülőtéri transzfer a saját buszunkkal, amely végigkísér bennünket az izraeli tartózkodásunk ideje alatt. Megérkezünk a jeruzsálemi hotelunkba: az En Kerem szállodába, ami egy őrzött objektum területén helyezkedik el: a Hadassa Kórház közelében, de itt található még egy több emeletes bevásárló központ is, amely igen hasznosnak fog bizonyulni számunkra.

Vacsora, majd rövid beszélgetés csoport találkozó.

Hotel: En Kerem

2. Nap: Március 7. Hétfő:

Bőséges reggeli után (Svédasztalos reggeli) Elindulunk a buszunkkal  Jeruzsálembe. Elhaladunk a Knesset előtt és tovább utazunk  a Menoráh-hoz, Izrael állami szimbólumához. Innen a Jézus korabeli makettekből felépített Jeruzsálem látványparkjába látogatunk.  A nap déli befejezése a híres Izrael-múzeum, ahol láthatjuk a Qumráni tekercseket.

Majd rövid déli pihenő, ebédszünet után felmegyünk az Olajfák hegyére, ahonnan felejthetetlen kilátásban lesz részünk.

Az Olajfák hegyéről gyalog lesétálunk a Könnyek kápolnája mellett a Gecsemáné kertbe, ahol megtekintjük a Jézus elfogatása előtt eltöltött helyet.

Innen vissza megyünk a szállodánkba, vacsora, esti beszélgetések.

3. Nap: Március 8. Kedd:

Látogatás a Templom-hegyen és a Siratófalnál; majd a Sion-hegyi Kakaskukorékolás-templomnál; majd séta Jeruzsálem Óvárosban, végig a szenvedések útján: a Via Dolorosan. Ebédszünet a bazár területén délután a Sír-kert meglátogatása.

Vacsora és szállás Jeruzsálemben4.

Nap: Március 9. Szerda:

Reggeli után indulunk a Negev sivatagon keresztül EILATBA. Útközben megállunk és megtekintjük azt a helyett, ahol az Úr Jézus bemerítkezett.  Kasr Al Yahud-ban ami minden valószínűség szerint a Jordán eredeti bemerítkezőhelye. Innen tovább megyünk Qumranba ahol megtalálták a híres tekercseket; Ezt követően fürdés a Holt-tengerben, (ez időjárás függvényében értendő)! Innen már az aznapi utolsó állomásunk felé haladunk. Keresztül az Arava-medencében, ami  a Nagy Afrikai Hasadékvölgy része. A Holt-tengertől 165 kilométeren át a Vörös-tengeren fekvő Eilatig és Akabáig utazunk.

Vacsora és szállás Eilathban. Esti beszélgetések.

5. Nap: Március 10. Csütörtök:

Reggeli után látogatást teszünk a Timna Parkban, megnézzük az eredeti nagyságában felállított Szentsátort. Ezt követően lemegyünk az Obszervatóriumba, vízalatti  akváriumba, ahol megmutatjuk magunkat a vízalatti állatoknak, ugyanis mi leszünk az akváriumban, mivel az állatok szabadon élnek a tengerben.;

Fürdés a Korál-parton, a nap hátralevő része szabad program.

Vacsora és szállás Eilathban

6. Nap: Március 11. Péntek:

Reggeli után indulunk Haifába: át az eilathi hegyeken, végig az egyiptomi határ mentén Ramon-Kráterig, amit közelebbről meg is tekintünk.  Innen utunk tovább visz a  Wadi Avdathoz,  Ben Gurion első izraeli miniszterelnök utolsó lakhelyéhez.

Vacsora és szállás Haifán a Beth-Shalomban.

7. Nap:Március 12. Szombat:

Reggeli után látogatást teszünk a tengerparti  Cäsarea-ba a Heródes által építetett kikötővárosba; az első keresztények egyik fő központjába, ezt követően tovább Muchraka-ba, Illés áldozati oltárhelyéhez! Délben lehetőség szerint az idő és a parti helyőrségtől függően fürdési lehetőség nyílik a Földközi tengerben.

Vacsora és szállás Haifa (Beth-Shalom hotelben)

8. Nap: Március 13. vasárnap:

Reggeli után utunk a Genezárati tóhoz vezet. Elmegyünk a Boldogmondások-hegyéhez, majd, Tabgha-ba, ahol Péter apostol a feltámadt Jézus szavára újra kivetette a hálóját. (János 21); innen tovább haladva meglátogatjuk  Kapernaumot (itt történt az első halott feltámasztás csodája Jézus szava által. (Lk. 8,40-55). Tovább megyünk Tiberias városán keresztül En Gev kibbucba. Ebéd (inkluzív benne van az árban: Peterhal!), ezt követően hajóval megyünk a Genezáreti tavon, majd teszünk egy rövid látogatást Gadarában, ahol Jézus kiűzte az ördögöket a megszállott fiatalemberből. (Lukács 8,26-39)! A mai napot egy Kibbutz-piaccal fejezzük be. Itt lehetőség nyílik izraeli termékek datolya, stb. vásárlására

Vacsora és szállás Haifa (Beth-Shalom)

9. Nap: Március 14. hétfő:

Reggeli, majd indulás Meggidóba, ami az egyik legfontosabb állomáshelye volt az izraeli királyoknak többek között Salamonnak is. A Királyok útja mellett álló vámszedő katonai őrállomást; majd innen tovább utazunk Názáretbe, ahol meglátogatjuk a nagy valószinűséggel Jézus által is látogatott ősi zsinagógát is.

Názáretből Beth Seánba megyünk, a Tízvárosok egyikébe. Visszafelé Haifába a Gilboa hegyvonulaton haladva gyönyörü kilátás nyílik a Jesrael fennsíkra.

Vacsora és szállás: Haifa (Beth-Shalom).

Minden este, így ma is áhitattal zárjuk a napot.

10. Nap: Március 15 Kedd:

Az ízletes izraeli reggeli után a Hule-völgyét látogatjuk meg; itt  megtekintjük a legészakibb izraeli várost Dant, vagyis a Dan forrást. Jeroboám itt építtetett egy oltárt az aranyborjúnak. Majd átmegyünk a Banias-forráshoz és vízeséshez. Gyönyörű természetvédelmi terület. Ezt követően a buszunkkal a Golán fennsíkon utazunk. Innen nagyon jól láthatóvé váluk a Ben Tal hegység. Jól kivehetővé válik majd számunkra Szíria is.

Vacsora és szállás  (Beth-Shalom).

11. Nap: Március 16. Szerda:

Buszunk visszavisz a Ben Gurion repülőtérre Tel Avivba. Visszaut Budapestre.

Beth-Shalommal Izraelt megélni: Nagyszerű,  egyedülálló és felejthetetlen!

 Shalom ve Lehitraot.

Utazási költség:

Mivel jelentős áremelkedés várható a turizmusban, így előreláthatóan az ezutáni árak jóval magasabbak lesznek.

Személyenként  1485.00 Euro. Elhelyezés 2 ágyas szobákban!

Egyágyas szoba felár 490.00 Euro

 

Amit a fenti összeg tartalmaz:

 • 1 repülőtéri transzfer oda és vissza a repülőtérig
 • 3 éjszaka Jerusalemben a Hotel En Kerem-ben
 • 2 éjszaka Eilathban a Hotel Nova -ban
 • 5 éjszaka a Beth-Shalom-ban Haifán.
 • Félpanzió
 • A programban szereplő helyek belépőjegyei.
 • Hajókázás a Genezareth-i tavon és ebéd (időjárás függő)
 • Vízalatti observatorium Aquadom-mal
 • Idegenvezető: Ariel oder Fredi Winkler
 • Lelki vezető: Dr Mészáros Kálmán
 • a változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2022-tavasz

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldünk az itt megadott email fiókjába.

  Hasznos oldalak

  Izraeli utazás képekben

  Izraeli úti filmek
  Éjféli Kiáltás Misszió - Jeruzsálemi emberek
  Gyere velünk Jeruzsálembe! kereszteny tv
  Prev 1 of 2 Next
  Prev 1 of 2 Next