Bibliai tanulmányutak a Szentföldön 2022-ben!

 

Bibliai tanulmányút a Szentföldön!

Fontos tudnivalók:

regisztrálás Izraelbe történő beutazáshoz: itt

Az Izraelbe beutazóknak (állampolgárságtól, kortól függetlenül egységesen) az oda tartó repülőgép indulását megelőző nem több, mint 48 órán belül ki kell tölteni az „entry clearance form” dokumentumot!

A külföldi (nem izraeli állampolgár vagy rezidens) utasoknak (kortól függetlenül, gyerekeket is ide értve) a repülőgép menetrendszerinti indulását megelőző 72 órán belül elvégzett, angol nyelven kiállított, az utas útlevélszámát is tartalmazó, negatív PCR teszttel kell rendelkezzenek Izraelbe tartó repülőgépre való felszálláshoz

Program

1. Nap. Március 6. vasárnap:

Érkezés Tel Avivba. Innen repülőtéri transzfer a saját buszunkkal, amely végigkísér bennünket az izraeli tartózkodásunk ideje alatt. Megérkezünk a jeruzsálemi hotelunkba: az En Kerem szállodába, ami egy őrzött objektum területén helyezkedik el: a Hadassa Kórház közelében, de itt található még egy több emeletes bevásárló központ is, amely igen hasznosnak fog bizonyulni számunkra.

Vacsora, majd rövid beszélgetés csoport találkozó.

Hotel: En Kerem

2. Nap: Március 7. Hétfő:

Bőséges reggeli után (Svédasztalos reggeli) Elindulunk a buszunkkal  Jeruzsálembe. Elhaladunk a Knesset előtt és tovább utazunk  a Menoráh-hoz, Izrael állami szimbólumához. Innen a Jézus korabeli makettekből felépített Jeruzsálem látványparkjába látogatunk.  A nap déli befejezése a híres Izrael-múzeum, ahol láthatjuk a Qumráni tekercseket.

Majd rövid déli pihenő, ebédszünet után felmegyünk az Olajfák hegyére, ahonnan felejthetetlen kilátásban lesz részünk.

Az Olajfák hegyéről gyalog lesétálunk a Könnyek kápolnája mellett a Gecsemáné kertbe, ahol megtekintjük a Jézus elfogatása előtt eltöltött helyet.

Innen vissza megyünk a szállodánkba, vacsora, esti beszélgetések.

3. Nap: Március 8. Kedd:

Látogatás a Templom-hegyen és a Siratófalnál; majd a Sion-hegyi Kakaskukorékolás-templomnál; majd séta Jeruzsálem Óvárosban, végig a szenvedések útján: a Via Dolorosan. Ebédszünet a bazár területén délután a Sír-kert meglátogatása.

Vacsora és szállás Jeruzsálemben4.

Nap: Március 9. Szerda:

Reggeli után indulunk a Negev sivatagon keresztül EILATBA. Útközben megállunk és megtekintjük azt a helyett, ahol az Úr Jézus bemerítkezett.  Kasr Al Yahud-ban ami minden valószínűség szerint a Jordán eredeti bemerítkezőhelye. Innen tovább megyünk Qumranba ahol megtalálták a híres tekercseket; Ezt követően fürdés a Holt-tengerben, (ez időjárás függvényében értendő)! Innen már az aznapi utolsó állomásunk felé haladunk. Keresztül az Arava-medencében, ami  a Nagy Afrikai Hasadékvölgy része. A Holt-tengertől 165 kilométeren át a Vörös-tengeren fekvő Eilatig és Akabáig utazunk.

Vacsora és szállás Eilathban. Esti beszélgetések.

5. Nap: Március 10. Csütörtök:

Reggeli után látogatást teszünk a Timna Parkban, megnézzük az eredeti nagyságában felállított Szentsátort. Ezt követően lemegyünk az Obszervatóriumba, vízalatti  akváriumba, ahol megmutatjuk magunkat a vízalatti állatoknak, ugyanis mi leszünk az akváriumban, mivel az állatok szabadon élnek a tengerben.;

Fürdés a Korál-parton, a nap hátralevő része szabad program.

Vacsora és szállás Eilathban

6. Nap: Március 11. Péntek:

Reggeli után indulunk Haifába: át az eilathi hegyeken, végig az egyiptomi határ mentén Ramon-Kráterig, amit közelebbről meg is tekintünk.  Innen utunk tovább visz a  Wadi Avdathoz,  Ben Gurion első izraeli miniszterelnök utolsó lakhelyéhez.

Vacsora és szállás Haifán a Beth-Shalomban.

7. Nap:Március 12. Szombat:

Reggeli után látogatást teszünk a tengerparti  Cäsarea-ba a Heródes által építetett kikötővárosba; az első keresztények egyik fő központjába, ezt követően tovább Muchraka-ba, Illés áldozati oltárhelyéhez! Délben lehetőség szerint az idő és a parti helyőrségtől függően fürdési lehetőség nyílik a Földközi tengerben.

Vacsora és szállás Haifa (Beth-Shalom hotelben)

8. Nap: Március 13. vasárnap:

Reggeli után utunk a Genezárati tóhoz vezet. Elmegyünk a Boldogmondások-hegyéhez, majd, Tabgha-ba, ahol Péter apostol a feltámadt Jézus szavára újra kivetette a hálóját. (János 21); innen tovább haladva meglátogatjuk  Kapernaumot (itt történt az első halott feltámasztás csodája Jézus szava által. (Lk. 8,40-55). Tovább megyünk Tiberias városán keresztül En Gev kibbucba. Ebéd (inkluzív benne van az árban: Peterhal!), ezt követően hajóval megyünk a Genezáreti tavon, majd teszünk egy rövid látogatást Gadarában, ahol Jézus kiűzte az ördögöket a megszállott fiatalemberből. (Lukács 8,26-39)! A mai napot egy Kibbutz-piaccal fejezzük be. Itt lehetőség nyílik izraeli termékek datolya, stb. vásárlására

Vacsora és szállás Haifa (Beth-Shalom)

9. Nap: Március 14. hétfő:

Reggeli, majd indulás Meggidóba, ami az egyik legfontosabb állomáshelye volt az izraeli királyoknak többek között Salamonnak is. A Királyok útja mellett álló vámszedő katonai őrállomást; majd innen tovább utazunk Názáretbe, ahol meglátogatjuk a nagy valószinűséggel Jézus által is látogatott ősi zsinagógát is.

Názáretből Beth Seánba megyünk, a Tízvárosok egyikébe. Visszafelé Haifába a Gilboa hegyvonulaton haladva gyönyörü kilátás nyílik a Jesrael fennsíkra.

Vacsora és szállás: Haifa (Beth-Shalom).

Minden este, így ma is áhitattal zárjuk a napot.

10. Nap: Március 15 Kedd:

Az ízletes izraeli reggeli után a Hule-völgyét látogatjuk meg; itt  megtekintjük a legészakibb izraeli várost Dant, vagyis a Dan forrást. Jeroboám itt építtetett egy oltárt az aranyborjúnak. Majd átmegyünk a Banias-forráshoz és vízeséshez. Gyönyörű természetvédelmi terület. Ezt követően a buszunkkal a Golán fennsíkon utazunk. Innen nagyon jól láthatóvé váluk a Ben Tal hegység. Jól kivehetővé válik majd számunkra Szíria is.

Vacsora és szállás  (Beth-Shalom).

11. Nap: Március 16. Szerda:

Buszunk visszavisz a Ben Gurion repülőtérre Tel Avivba. Visszaut Budapestre.

Beth-Shalommal Izraelt megélni: Nagyszerű,  egyedülálló és felejthetetlen!

 Shalom ve Lehitraot.

Utazási költség:

Mivel jelentős áremelkedés várható a turizmusban, így előreláthatóan az ezutáni árak jóval magasabbak lesznek.

Személyenként  1485.00 Euro. Elhelyezés 2 ágyas szobákban!

Egyágyas szoba felár 490.00 Euro

 

Amit a fenti összeg tartalmaz:

 • 1 repülőtéri transzfer Izraelben, oda és vissza a repülőtérig
 • 3 éjszaka Jerusalemben a Hotel En Kerem-ben
 • 2 éjszaka Eilathban a Hotel Nova -ban
 • 5 éjszaka a Beth-Shalom-ban Haifán.
 • Félpanzió
 • A programban szereplő helyek belépőjegyei.
 • Hajókázás a Genezareth-i tavon és ebéd (időjárás függő)
 • Vízalatti observatorium Aquadom-mal
 • Idegenvezető: Ariel oder Fredi Winkler
 • Lelki vezető: Dr Mészáros Kálmán
 • a változtatás jogát fenntartjuk!

Itt megtekintheti a színes ismertetőt!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2022-tavasz

Kérjük, minden mezőt gondosan töltsön ki! A kitöltést követően megerősítő email küldünk az itt megadott email fiókjába.

  Hasznos oldalak

  Izraeli utazás képekben

  Izraeli úti filmek
  Éjféli Kiáltás Misszió - Jeruzsálemi emberek
  Gyere velünk Jeruzsálembe! kereszteny tv
  Prev 1 of 2 Next
  Prev 1 of 2 Next