Hamarosan

0Weeks0Days0Hours

Márciusi Éjféli Kiáltás Misszió Baráti kör találkozójára

A Budapest-Margitsziget Thermál Hotel előadótermében hirdetett baráti találkozót az Éjféli Kiáltás Misszió 2023. március 4. szombat délután. A szinte tavaszi napfényben pompázó Margitsziget sok szabadidőre, friss levegőre és napsugaras sétára vágyó kirándulót vonzott ki ezen a hétvégén. Köztük többen a meghirdetett missziós konferenciára siettek.
A zenés-énekes találkozó bibliai üzenetének fókuszában Isten népének nemzedékeken áttivelő küldetése állt: „Kerestem köztük valakit, aki építené a falat, és odaállana a résre színem elé az országért, de nem találtam.” (Ez. 22:30) „Emberfia! Téged ilyen őrállóvá tettelek Izráel házában. Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben! (Ez. 33:7-9)
Az őrállók felelőssége ma is időszerű kérdés, amivel Isten mindannyiunkat megbíz, családban, gyülekezetben, a társadalomban. Idézet a Éjféli Kiáltás Misszió bejegyzéséből:
„Tegnapi alkalmunkon, ahol Mészáros Kálmán testvérünk és barátunk szolgált, csak elismeréssel és hálával tudok visszaemlékezni. A termet betöltötte az Úr jelenléte.
A téma Izrael volt, de kiderült, hogy rólunk beszél. Rólunk, akik hívők vagyunk. Eleven élő, igaz és szívet megérintő szolgálat volt. Csak eddig hajnali 6-10 között 6 emberrel beszéltem, hogy sokakat megérintett a szolgálat és kijelentéseket kaptak… én is.
Mészáros Kálmán Ezékiel prófétát idézte: “… beléd ültettem a tűzet…”. Mi tettem én ezzel tűzzel? Kit melegittem fel, kinek készítettem eledelt ennél a tűznél? Rájöttem, hogy keveset tettem. Lesz mit bepótolnom. Köszönjük kedves Kálmán testvérünk, hogy ott voltál tegnap velünk a tűznél!
Hála és köszönet a zenei szolgálatért is. Most Prazsák Lászlón kivűl jelen tudott lenni 8 év után Rontó Attila is. nagy hatással volt mindannyiónkra a zenei összhangjuk és testvéri egységük. A szolgálat végén Bódi Éva elénekelte a híres Halleluja c. Éneket, ezzel fejeztük be, aminek a reflénjét már mindannyian együtt énekeltünk!”
Nagyszerű összejövetel volt, köszönjük Nagy Erzsébetnek a szervezést és az állhatatos, több évtized óta tartó hűséges szolgálatot!

Vasárnaponként, 17:00 órakkor rendszeresen tartunk istentiszteletet a 1135 Budapest, Palóc u. 2. alatt, ahová mindenkit szeretettel várunk, felekezettől függetlenül.